Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Tipo_(biologia) Stellaria_media_var_australis Sonorisima_Siguaray Saint-Aignan-des-Gues Theodor_Meynert Sessho Superficie_de_Klein Sempervivum_gracile Scott_Edward_Harris_Lang Spathicalyx The_Veronicas Te_dejo_Madrid Sir_Bedevere Torre_Guggenheim_Guadalajara Sicofisica Tanaceto Teatro_Universitario_Universidad_de_Antioquia Tredrez_Locquemeau San_Martín_de_Canigó Sceloenopla_whitei Tamar_hija_de_David Saint-Médard-Nicourby Segunda_Republica_Checoslovaquia Thoiré_sur_Dinan Sándwich_de_tocineta Tecnologias_de_la_Informacion_para_la_Modernizacion_de_las_Administraciones_Publicas Sarah_Ann_(Virginia_Occidental) Salce_(León) Teatro_Nacional_Chileno Solenodon Suma_vacia SuperDraft_2011 Saint_Aubin_de_Terregatte Samolus Survivor_Series_(2010) Tinamus Sistema_de_gestión_de_contenido_web Scottish_Football_League_Third_Division Sapogne_et_Feucheres Tackh Temporada_de_huracanes_en_el_Atlántico_de_1960 Saint-Romain-sur-Cher Siempreviva_nevadense Santos_Jorge_A Transbordador_espacial_columbia Tentando_Imaginarios_(álbum) Throop_(Pensilvania) Tarapacaíta Tentacion_en_Manhattan Tratado_de_No_Proliferacion_Nuclear Tokyo_Ballistic_War_-_1 Sistema_de_alarma_automatico Saint-Isidore_(Ontario) Santaveria Sembawang_SC

html map