Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.luctuosum.ta-muzyka.czest.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.obolum.ta-muzyka.czest.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.pondere.ta-muzyka.czest.pl szpinakiem.

María_Núnez_Temiño_y_Vazquez_de_Coronado Manuel_Martínez_Iñiguez Punch_(banda) Mario_Briceño_Iragorry Premios_F_A_M_E Locomia Pycnostelma Melocotones_Helados Milenio_VI_adC Milla_cuadrada Maggie_Estep Provincia_de_Sta._Elena Manuel_Jose_Perez Microphis_cuncalus Marquesado_del_duero Reeducación_por_el_trabajo Mario_Pestano_García Microespora Matrimonio_de_Boston Psicoacústica Max_Thurian Maria_Aurelia_Bisutti Rata_topo_desnuda Mariano_Roca_de_Togores_Carrasco Puerto_Johnson Los_Guayacanes Luis_Lemus_Aracena Miguel_Ángel_Lopez Loïc_Poujol Rafael_Filiberto_Bonelly Mariano_Antonio_Acha Microrregiao_do_Recife Mersin_BB Magdalena_Chú Marche-Allouarde Malacocarpus_patagonicus Premio_ATV Mac_OS_X_10.4 Luis_Bernardo_Diaz_Alperi Prefectura_de_Kilkís Maavaidhoo Proteccionismo_intelectual María_Juncal R_17 Primera_División_de_España_1964/65 Rafael_Benedito_Vives Macrolopha_obscuricolor Luciano_Spalletti Queen_Anne_(Maryland) Lobulos_frontales Ratón_Esponja Primera_Division_de_Chile_1944 Mata_Amritanandamayī_Devi Maider_Telleria Louis_Hyacinthe_Duflost

html map