Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Hot_Dance_Club_Play Antonio_Baraya Guerra_del_Yaqui Mixinidos Molay_(Jura) Historias Henri_de_Régnier Hospital_de_la_Pitié-Salpêtrière Angtha Auchenia Hermandad_de_"La_Corona"_(Sevilla) Hipermovilidad Astrolepis Modulo_laboratorio_multipropósito Haux_(Pyrénées-Atlantiques) Antiochia_in_Cilicia Arremon_semitorquatus Minero_picudo Antônio_de_Sousa_Neto Hospital_de_Órbigo_(Leon) Ministerios_de_Espana Mohamed_Ould_Mohamed_Abderrahmane Hao-ching_Chan Hunter_(canción_de_Björk) Anglagard Historia_del_Estado_de_Mexico Anillo_Periférico_(Valle_de_México) Aurel Moneda_2_centimos_euro Autodromo_Parque_Provincia_del_Neuquén Athanasia_indica Hespera_bipilosa Honda_d_series Australian_Recording_Industry_Association Guy_Philippe Helvetia_(Virginia_Occidental) Guerra_Civil_Espanola_en_la_provincia_de_Valladolid Hiroki_Tochi Anne_Catherine_Emmerich Anos_370_a_C Muffin Artesanía_cusquena Astrophysical_Journal_Letters Associacão_Académica_de_Maputo Antonio_de_Oliveira_Filho Miss_Republica_Dominicana_1999 Hevia_(Siero) Helianthemum_apenninum_subsp_masguindalii Asistencia_(baloncesto) Atomos_para_la_Paz Aniquilacion_particula-antiparticula Antonio_González_de_Arce Armianski_(Krymsk,_Krasnodar) Archicofradía_de_Pasion_(Malaga) Mirtha

html map