Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

León_Checo Isla_Magdalena_Region_de_Magallanes José_Eduardo_Calzada_Rovirosa Juan_Pablo_Mañueco_Martínez Juan_José_de_Santisteban_Ahumada Jaime_Martinez_Fortun José_Navarro_Aramburu La_aventura_de_la_casa_deshabitada Krujë Joan_Barcelo_i_Culleres Le_Jardin_de_St._Sebastien Jardín_Botanico_de_Investigacion_de_Hannoversch_Münden Interestatal_90 Kenesaw_Mountain_Landis La_teoria_cuántica Jesús_Fernández_Hernández Leandro_Lázzaro_Liuni Juan_B._Ormaechea_y_Ernáiz Jaime_Garzon Jose_Maria_Oleaga Josef_von_Mering Khamis_Gadafi Io_non_ho_paura Joaquín_Arias_(beisbolista) Jose_Francisco_Marti_y_Zayas-Bazan Isotropico Jesús_Martínez_"Palillo" La_Segalassière Ley_140_de_Argentina Linea_N-1 Isla_Santa_Cruz_(California) Las_bribonas Interferencias_(album) Juan_Ignacio_María_de_Castorena_Ursúa_y_Goyeneche Joaquin_Somoza_de_Monsoriu Juana_Beaufort Kiew La_Aldea_del_Obispo_(Caceres) Jardinera Jazmin_primula Lethrinops_mylodon_mylodon Lista_de_municipios_de_Lerida José_A._de_la_Puente_Candamo Liaño Kashihara_(Nara) Isquémica_cardiaca Jacobo_de_Cessolis José_Jaikel Juventud_Cambados John_D_Rockefeller La_ayuda_mutua:_un_factor_en_la_evolución Leocadio_Jiménez_Caravaca Legarda_(Álava) Labeobarbus_compiniei Iván_Semionovich_Kozlovski

html map