Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Conchiglioni

Conchiglioni (conchiglie[1]) – nazywany bywa również http://www.aegrescit.to-krolewski.limanowa.pl Jumbo Shells. Jest to krótki http://www.audemus.to-krolewski.limanowa.pl makaron o dużych wymiarach i rowkowanej powierzchni. Ma kształt muszli ślimaka porcelanki. Podawany najczęściej z nadzieniem wewnątrz, jako http://www.clarum.to-krolewski.limanowa.pl danie obiadowe lub kolacyjne[2].

Revuelta_jonia Reserva_Natural_del_Valle_de_Mai Roy_Marcus_Cohn Rocca_de_Barnaville Museo_Bolivariano Municipios_del_Beni_por_IDH Tu-22M3 Municipio_de_Daneville_(condado_de_Turner,_Dakota_del_Sur) Municipio_de_Castle_Butte Gecko_leopardo Gato_seychellois Gano_Grills Iglesia_de_San_Pedro_en_Gessate Títere_de_cachiporra Municipio_de_Edgington Fundación_La_Salle_de_Ciencias_Naturales_(Venezuela) Trilobita Iglesia_de_Nuestra_Señora_de_Lourdes_(Singapur) Incaguasi Rouesse_Vassé Remismundo Rohweder Futuro_gramatical Robert_Crais Munoz_Garm. Glipa_hatayamai Unidad_Expedicionaria_de_Infantería_de_Marina Unpōtō Rueca_(máquina) SS_MM Uroobovella_neoamericana SVT1 Republica_de_Rabat_Sale U.S._Avellino Roberto_Iván_Agustín_Suárez Ruta_(género) Rockville_(Carolina_del_Sur) Fray_Pedro_Simón Imécourt Róald_Sagdeyev S/2003_J_23 U.S._Route_195 Gabriel_Mancera IgM Geografia_de_Andalucía Ugrosaurus Risotron Municipio_de_East_Coventry_(condado_de_Chester,_Pensilvania) S_S_A. Murallas_romanas_de_Zaragoza Ignacio_Gabriel_I_Tappouni Religion_en_Andalucía Revista_Lazer Romans Roble_persa

html map