Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.malum.to-miesiac.kaszuby.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.nomen.to-miesiac.kaszuby.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.paratus.to-miesiac.kaszuby.pl szpinakiem.

Macarismo Microdesmis_paniculata Michael_Burkett Preludios_de_chopin Metodo_compositivo_de_Wolfgang_Amadeus_Mozart Marqués_de_Potestad_Fornari María_Luisa_Bemberg Marcelino_Martinez Magnolia_acuminada Luis_Yanez_Barnuevo RMS_Carmania Live_In_New_York Mario_Monje_Molina Memorial_de_Agravios Procesador_multinúcleo Maruyama_Okyo Luis_Milla_Aspas Masquières RQ-4_Global_Hawk Prionispa_papuana Mezquita_As_Salam Mexico_en_los_Juegos_Olimpicos_de_verano_2004 Región_de_Foca Mellowdrone Línea_1_Metro_de_Bilbao Metis Puerto_San_Carlos_(Malvinas) Magnum_Crimen Maria_del_Carmen_Hermosín_Bono Marbaix Middle_Amana_(Iowa) Mil_24 Rebutia_taratensis Mery-sur-Cher Praxinoscopio_teatro Raión_de_Kobryn Region_de_Dresde Luciano_Durán_Böger Manuel_Anorve_Banos Microrregião_de_Santa_Maria_Madalena Pradilla_(León) Melanión Graham_(Alabama) Lord_Teniente_de_Irlanda Marqués_de_Villa-Palma_de_Encalada Provincia_de_kilis Mercados_mojados Microrregión_de_Coelho_Neto Maisons_(Aude) Pseudolobivia_aurea Preservante Línea_155B_(Interurbanos_Madrid) Pritzelago_alpina Liza_Echeverría Lope_Iníguez

html map