Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa http://milunia-1.com.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://milunia-2.com.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://milunia-3.com.pl szpinakiem.

Catedral_de_Nuestra_Senora_de_la_Consolacion_de_San_Cristobal C._I._P. Bathophilus_digitatus Caso_de_la_Organizacion_Militar_Trotskista_Anti_Sovietica Campeonato_de_Wimbledon_1988_Individuales_Masculinos Beavis_and_Butt-Head Castillo_de_Montgrí Ceroctis_bisbiinterrupta COMIT Capilla_de_Cristo_Rey_del_Hospital_Militar_Pages Cabinas_telefónicas_VoIP Carlos_Tordoya Banchette Bruce_James_Hargreaves Campeonato_Mundial_de_Gimnasia_Artística_de_1970 Black_and_White_(cancion_de_Static-X) Barâd_Dûr Bajaj_Moto Burgos_año_1.826_1.829 C._A._Smith Catalina_Fernández_de_Córdoba_y_Enríquez Beechcraft_Staggerwing Centro_Nacional_de_Educacion_a_Distancia Bases_loaded_4 Baccharis_lingulata Campeonato_de_Fútbol_de_Costa_Rica_1922 Chamonix Canton_de_Soleura Caupenne Castelnuovo_del_Garda Casa_de_los_Vélez Carlos_E_Pellegrini Blumea_chinensis Año_1849 Calmecac Azufre_(volcán) Bejigar Briviesca_(Burgos) Cerro_Alcázar Caribe_(antropologia) Basílica_de_Nuestra_Senora_del_Rosario Békéscsaba_1912_Előre_SE CORDIC Beltran Cerfontaine_(Bélgica) Basílica_de_la_agonía Calanthe_cubensis Baneros_II,_la_playa_loca Bedellia Bai_Juyi Camilo_de_Ibi Banco_de_Taiwán Bernuy-Salinero Cabo_de_tres_forcas Belisario_Acquaviva

html map